Implantologie

Wat is een implantaat?

Implantaten zijn kunstwortels die van titanium worden gemaakt. Hierop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een vervanging voor de natuurlijke wortel die in het kaakbot vastgegroeid is en uw tanden en kiezen op hun plaats houden. Wanneer uw tanden of kiezen afgebroken zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een kroon of kunstgebit. Om een kroon of zelfs een heel kunstgebit te plaatsen, is een implantaat een oplossing.

Bij iedere volwassene kan in principe een implantaat worden gemaakt. Wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Waar te weinig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Als u een enkele tand of kies mist, is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing. Met implantaten voelen uw tanden en kiezen als natuurlijk aan en behouden de kracht en sterkte die ze altijd hebben gehad. Het plaatsen van een implantaat is een ingreep onder plaatselijke verdoving.

implantaat2

 

Wanneer worden implantaten toegepast?

Implantaten kunnen worden geplaatst na ongelukken bij sport, thuis of op het werk. Ook door natuurlijke slijtage en verlies van tanden door een tandziekte, zoals tandvlees- /wortelontstekingen of tandbederf, kunnen implantaten een optie zijn.

Het is belangrijk om te weten dat implantaten geen vervanging zijn voor gezonde wortels. Een gezonde wortel is altijd beter dan een implantaat. Pas als de levensduur van de wortel ten einde loopt of in gevaar is, biedt een implantaat een betere oplossing.

 

De tandarts beoordeelt of implantaten geplaatst kunnen worden en verzorgt de verwijzing. Wij werken voor implantologie samen met Tandpunt Mondzorg uit Spijkenisse.