Tandtechniek

Tandarts en technicus tezamen                                      branchevereniging.251x232x1

De tandarts is diegene welke de gezondheid van uw kaken en mondholte kan beoordelen en behandelen. De technicus is diegene welke het gebit in het laboratorium vervaardigt.

Bij een periodieke controle of behandeling van het gebit voert de tandarts veel aspecten van de behandeling zelf uit. Wanneer er sprake is van een meer uitgebreide reparatie van uw gebit kan de hulp van een technicus worden ingeroepen. Doordat bij Tandartspraktijk Jagtkade een technicus werkzaam is kunt u hier doorgaans snel terecht. De technicus maakt een afdruk van uw gebit, vervolgens zet hij in een laboratorium de afdruk om in het definitieve werkstuk. In een tandtechnisch laboratorium worden niet alleen kronen gemaakt maar ook protheses, frames, bruggen en diverse andere werkstukken.

Nieuw kunstgebit

Een nieuw kunstgebit is altijd een gevoelige zaak. De bedoeling van uw kunstgebit is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Niet alleen het gehele kauwproces wordt erdoor beïnvloed maar ook uw spraak, lichaamsgevoel en uiterlijk.

Ongeveer drie miljoen Nederlanders dragen een kunstgebit. Voor mensen is de drempel om naar verbetering te zoeken soms groot. De volgende vragen spelen vaak een belangrijke rol: “Is het wel nodig?”, “Verandert mijn uiterlijk dan?”, “Zal het opvallen dat ik een kunstgebit draag?”, “Wordt het wel mooi?”, “Wat kost het?”. Mocht u ook met vragen zitten neem dan gerust contact met ons op.

Vergoeding

Voordat de behandeling van start gaat wordt het behandelplan uitvoerig met u besproken, ook krijgt u een begroting mee. Aan de hand hiervan kunt u bij uw verzekering navragen wat er vergoed wordt en wat de eigen bijdrage zal zijn. De kosten die in rekening worden gebracht door de tandtechnicus worden vermeld op de nota van de tandarts.

Onze praktijk werkt samen met tandtechnische laboratoria Bouman Tandtechniek, Elysee Dental en Excent Tandtechniek.

gebitsprothese.171x174   frames.171x174   implantaten.171x174   kronen.171x174   bruggen.171x174   facings.171x174