Lees meer

Tarieven conform NZa

logo-nza

 

Wat kost uw behandeling

Elke behandeling wordt bij ons volgens de richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit in rekening gebracht. NZa is een organisatie die tarieven in de zorg vaststelt en toezicht houdt op zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Hierdoor zijn de tarieven bij elke tandarts gelijk. Wij streven ernaar om u zo goed mogelijk werk te leveren. Hoe minder u terug hoeft te komen des te minder kost het u. Na de controle wordt er een behandelplan opgesteld en krijgt u een begroting van ons mee. Aan de hand hiervan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te vragen wat er vergoed wordt zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Iedereen in Nederland moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is als je die nodig hebt. De NZa maakt vanuit dat perspectief regels en houdt toezicht op zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Bij alles wat de NZa doet staat het belang van de burger voorop. Dit betekent dat we steeds bewaken dat de zorg betaalbaar blijft voor wie dat nodig heeft, de zorg op tijd beschikbaar is en de kwaliteit ervan goed is. Hoe doen we dat?

 

De NZa stelt tarieven en behandelomschrijvingen vast in de zorg 

De NZa bepaalt welke zorg aanbieders in rekening mogen brengen en wat de zorg (maximaal) mag kosten. Bijvoorbeeld voor behandelingen bij de huisarts of tandarts, of voor de zorg aan mensen met een handicap. Voor de meeste zorgbehandelingen maken zorgverzekeraars en zorgaanbieders samen afspraken over de inhoud van de behandeling, de kwaliteit en de prijs ervan.

 

De NZa houdt toezicht op zorgverzekeraars en zorgaanbieders

De NZa controleert – op basis van eigen analyses en van meldingen van consumenten – of zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de wetten en regels houden. Zorgverzekeraars moeten bijvoorbeeld iedereen accepteren voor de basisverzekering. Ongeacht leeftijd, inkomen, leefstijl of gezondheid. En zorgaanbieders moeten bijvoorbeeld de behandelingen op de juiste manier in rekening brengen. Ook moeten zij duidelijke informatie geven over de prijs en kwaliteit van de zorg. Is het belang van de consument in het geding? Dan grijpt de NZa in.

 

 

Bron: www.nza.nl


ZOMERVAKANTIE: GESLOTEN VANAF MAANDAG 3 AUGUSTUS

Tijdens de zomervakantie is onze praktijk gesloten vanaf maandag 3 augustus. Tandarts Van der Kroon zal vanaf dinsdag 18 augustus weer aanwezig zijn in de praktijk. Telefonisch zijn wij weer te bereiken vanaf maandag 24 augustus, tandarts B. Vera Sirera is ook vanaf deze datum weer werkzaam. Wilt u een afspraak verplaatsen of annuleren spreekt u dan ons antwoordapparaat in op 0181-313839 of stuur een email naar info@tandartspraktijkjagtkade.nl