Lees meer

Tandenpoetsen

Vanaf twee jaar komen er steeds meer tanden en kiezen door en wordt de mondverzorging steeds belangrijker. Voortaan twee keer per dag tandenpoetsen; liefst na het ontbijt en na het laatste eetmoment/ voor het slapengaan. In elk geval ’s avond heel goed poetsen. Het volgende filmpje laat duidelijk zien hoe de tanden gepoetst moeten worden “Tandenpoetsen”.

 

bbb

 

 Tips m.b.t. het tandenpoetsen

  • Gebruik peutertandpasta met 500-750 ppm fluoride: per keer een dosering die niet groter is dan een erwt. Zorg dat uw kind zo min mogelijk tandpasta inslikt.
  • Maak het tandenpoetsen een vast dagelijks ritueel. Leer uw kind om zelf tanden te poetsen. Poets minstens één keer per dag na. ‘s Avonds kun je na het tandenpoetsen nog een verhaaltje voorlezen.
  • Laat uw kind ’s avonds na het tandenpoetsen niets meer eten of drinken (behalve water).
  • Laat jonge kinderen niet alleen met de tandenborstel. Deze kan te diep in de keel gestoken worden.
  • Maak het tandenpoetsen aantrekkelijk: eigen tandenborstel, eigen tubetje tandpasta, poetsliedjes, poetsverhaaltjes, poetskaart met stickers voor elke keer poetsen, poetsdiploma… Leuke boekjes zoals ‘Tandenpoetsen’ van Helga Warmels en Barbara de Wolf kunnen hierbij helpen

 

Knipsel

“Maak van het tandenpoetsritueel een leuk moment met de gratis poetstijd app van Aquafresh”

 


ALLEEN GEOPEND VOOR SPOED!!

Omtrent het Corona virus (COVID-19) zijn wij in een nieuwe urgente fase aangekomen. Door de zorg autoriteiten zijn wij geadviseerd om alleen de spoedgevallen te behandelen. Heeft u een spoedklacht? Neemt u dan tussen 10.00 uur en 11.00 uur contact op met 0181-313839