Lees meer

Eerste tandartsbezoek

Voor je het weet is het tijd voor het eerste tandartsbezoek. Maar vanaf wanneer moet je met je kind naar de tandarts en hoe laat je hem wennen aan die ‘enge’ stoel?

 

tandcontrole_kindWanneer voor het eerst naar de tandarts?

De beste manier om je kind aan de tandarts te laten wennen, is hem mee te nemen wanneer jij op controle gaat. De meeste mensen doen dat voor het eerst als het kind anderhalf à twee jaar oud is. Je kindje kan dan wat rondkijken in de praktijk en zien wat de tandarts, mondhygiënist en assistente doen.

 

De eerste controle

Bij een eerste bezoekje kan je kindje even wennen aan de tandartsstoel, eventueel bij mama op schoot. Sommige tandartsen kijken ook vast even in het mondje. Een behandeling is op tweejarige leeftijd meestal nog niet nodig, tenzij de tandarts aanwijzingen voor zuigflescariës ziet. De tandarts kijkt dus voornamelijk of de ontwikkeling van het gebit in orde is en geeft adviezen en voorlichting. Heel af en toe schrijft hij een fluorbehandeling voor.

 

Vergoeding

De meeste tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar worden in principe vanuit de basisverzekering vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico.

 


ZOMERVAKANTIE: GESLOTEN VANAF MAANDAG 3 AUGUSTUS

Tijdens de zomervakantie is onze praktijk gesloten vanaf maandag 3 augustus. Tandarts Van der Kroon zal vanaf dinsdag 18 augustus weer aanwezig zijn in de praktijk. Telefonisch zijn wij weer te bereiken vanaf maandag 24 augustus, tandarts B. Vera Sirera is ook vanaf deze datum weer werkzaam. Wilt u een afspraak verplaatsen of annuleren spreekt u dan ons antwoordapparaat in op 0181-313839 of stuur een email naar info@tandartspraktijkjagtkade.nl